My recovery must come first, so that everything I love doesn't have to come last

Duurzaam en discreet

Visie op herstel

Of u nu een ondernemer, arts, advocaat, topsporter of BN-er bent, niemand loopt graag te koop met een alcohol- of drugsprobleem.

Bij Kampen Recovery weet men hoe belangrijk discretie is om maatschappelijke schade te voorkomen. Ook begrijpen wij dat het werk doorgaat en er targets behaald moeten worden. Daarom bieden wij intensieve, korte behandeltrajecten aan, zodat uw business door kan gaan. In het behandeltraject bouwen we voort op gezonde gedragspatronen en uw kernwaarden.

Samen besteden we tijd aan het hervinden of herdefiniëren van uw waarden. Waarden die voor u belangrijk zijn, geven richting aan het proces van de te onderkennen hindernissen en te ondernemen acties.

In het behandeltraject volgen we een tweesporenbeleid: 1) de verslaving onder controle krijgen en 2) relevante lifestyleveranderingen doorvoeren. Voor een duurzaam herstel. Tachtig procent blijft na behandeling clean en sober.

Tweesporenbeleid

Expertise

De expertise van Kampen Recovery ligt in het tweesporenbeleid: naast het onder controle krijgen van de verslaving, voeren we relevante lifestyleveranderingen door. Voor een succesvolle uitvoer van het tweesporenbeleid geldt dat een analyse van uw persoonlijkheid belangrijk is.

Welke sterke kanten of karaktertrekken dragen bij aan succesvol afkicken en sober blijven? En welke minder sterke kanten vormen een valkuil voor terugval? Deze aanpak leidt tot evident een duurzame abstinentie en meer voldoening.

Kampen Recovery is gespecialiseerd in het herkennen en succesvol behandelen van enkelvoudige en meervoudige psychologische klachten, zoals depressie, angstklachten, trauma, spanningsklachten en persoonlijkheidsproblematiek. Hiervoor maken we gebruik van cognitieve therapie, schematherapie,  Emotion Focused Therapie, Mindfulness Based Cognitive Therapy, EMDR en brainspotting.

Committed

De volgende waarden kenmerken onze stijl

Data Analysis
Analyse zonder oordeel

De analyse van de situatie en persoonlijkheid begint met nieuwsgierig zijn naar wat er in u omgaat. De analyse van het verslavingsprobleem vereist gezamenlijk de ruimte creëren om niet te oordelen. Om te kijken, te beschouwen en te begrijpen. Zo komt inzicht en verandering op gang.

Veerkracht Wit
Veerkracht

Wij geloven in uw veerkracht. Wij brengen u in verbinding met uw eigen vermogen om te veranderen. En zo hervindt u de  kracht en het vertrouwen om af te kicken. 

Hands And Scope
Focus

Verslaving is een ziekte waarbij vermijding de centrale copingstrategie is, met alle gevolgen van dien. Bij Kampen Recovery focussen we op gezondere copingstrategieën. Zonder oordeel, maar indien nodig doortastend en gericht op de gestelde doelen.

Goal
Committed aan succes

Met onze kennis, ervaring en expertise verbinden wij ons aan uw succes. Onze drive is vanuit oprechtheid en interesse u te inspireren en motiveren de gestelde doelen te behalen. Ook wanneer het tegenzit. For a clear impact.

"Erik combineert een warme betrokken wijze van contactname met een zeer brede kennis van verslaving en het stellen van duidelijke, soms harde, grenzen aan verslavingsgedrag".
Medicus, clean sinds 2013
Toegewijd

Team

Kampen Recovery bestaat uit een klein toegewijd team. Wij werken nauw samen om uw herstel, samen met u, vorm te geven. 

Erik Kampen 
Eigenaar en inhoudelijk behandelaar
Aangesloten bij de NVPA en de RBCZ

Ik heb mijn Master of Arts Therapie afgerond in Heerlen. Na verdere training in dieptepsychologie , systemische therapie en schema focused therapie, ben ik gaan werken als therapeut en verslavingscounselor. In de meer dan vijfentwintig jaar dat ik werkzaam ben in de geestelijke gezondheidszorg, heb ik me voortdurend bijgeschoold, zowel op mijn vakgebied als persoonlijk. Van daaruit heb ik een methode-overstijgende blik ontwikkeld op de mens en zijn/haar mogelijkheden om te veranderen en zich te ontwikkelen. Mijn passie voor mijn werk, mijn interesse in aangrenzende vakgebieden en mijn focus op de competenties en bronnen van mijn cliënten vormen de basis van mijn aanpak.

Marloes Gelsing
Officemanager

Met mijn kennis en ervaring op het gebied van vaktherapie, marketing & communicatie en bedrijfsprocessen, voel ik me als een vis in het water op plekken waar kennis, organisatie, communicatie, efficiëntie en effectiviteit samen komen.

Met oog voor kwaliteit en helderheid, zorg ik binnen Kampen Recovery voor de communicatie en administratie om uw samenwerking met ons zo soepel en aangenaam mogelijk te laten verlopen.

U wilt goed geholpen worden

Maak een afspraak

  • Bel of mail om een afspraak te maken voor een verkennend gesprek
  • Bij een wederzijdse klik plannen we een datum
    en locatie voor het intakegesprek. Op grond van
    de aard en ernst van uw verslaving, bepalen we
    samen welk aanbod en hoeveel sessies nodig zijn

“Voor mij als ggz-professional was het heel lastig om mij in de rol van cliënt te schikken. Daarom extra waardering voor Erik die mij een effectief proces bood, waardoor mijn afhankelijkheid van alcohol, medicatie en porno van de baan is.”

GGZ-PROFESSIONAL, verslaving onder controle sinds 2019